Kind- en oudercoaching

Every heart has a story to tell, what’s yours?

Kinderen kunnen soms klem komen te zitten, in verwarring raken door wat ze allemaal voelen. Overprikkeld zijn zonder dat ze het weten. Zich leeg of juist vol voelen. Niet lekker in hun vel zitten. Onzeker zijn. Om het minste of geringste in woede uitbarsten, piekeren, slecht slapen.

Gelukkig staan deze (vaak hoogsensitieve) kinderen ook nog heel dichtbij hun intuïtie en beschikken ze vaak over een enorme creativiteit en verbeeldingskracht. En die zet ik aan het werk tijdens de coaching, zodat je kind weer vol vertrouwen verder gaat met haar levensavontuur!

Een avontuur dat je samen aangaat

Je kind maakt onderdeel uit van een groter geheel, thuis en op school. Coaching van je kind betekent ook coaching van jou. Jullie zijn verbonden en samen sta je sterk. Voorafgaande aan de coaching heb ik daarom eerst een ontmoetingsgesprek met jullie als ouders en ook tijdens de coachingssessie met je kind mag jij erbij zijn. Zo gaan we samen op avontuur en passeren we de hobbels die we onderweg tegenkomen. Soms kunnen we er langs of overheen, soms moeten we er dwars doorheen. Altijd levert het mooie levenslessen en inzichten op, zowel voor jou als voor je kind, die het leven weer lichter maken. En dat kan soms sneller gaan dan je denkt.

Ik richt mijn praktijk voornamelijk op meisjes, meiden en jonge vrouwen. Mocht je nou een heel leuk zoontje hebben waarvan je denkt dat hij bij mij op de juiste plek is? Gewoon contacten hoor, hij is van harte welkom!

Would you like an adventure now or shall we have our tea first?

– Peter Pan

Hooggevoeligheid

Veel kinderen en jongeren bij mij in de praktijk zijn hooggevoelig. Sommigen weten dit van zichzelf, en anderen komen erachter tijdens de coaching. En soms is het zo dat stress ervoor zorgt dat een kind overprikkeld is en daardoor anders reageert; sneller boos en verdrietig is. Dit ontdekken we vanzelf tijdens de coaching.

Hooggevoeligheid is voor mij heel gewoon. Het is een eigenschap waar voor en nadelen aan zitten. Als je op zoek bent naar een coach is de kans groot dat de nadelen je op dit moment meer opvallen. Het is mooi om dan met elkaar te kijken wat we kunnen leren van de levensles die jij of je kind tegenkomt en hoe je van je hooggevoeligheid een fijne reisgenoot maakt!

Wil je er meer over lezen? Ik heb een handig documentje gemaakt met alle highlights rondom hooggevoeligheid bij kinderen, die kun je hieronder gratis downloaden.

 

Ook in mijn boek Het grote Avontuur van Lise (en van Adriaan) zul je veel herkennen als je hooggevoelig bent! Lise kan ook zo goed ruiken en horen en proeven en Adriaan vindt nieuwe dingen toch echt wel spannend. Als ze samen op avontuur gaan komen ze veel dieren tegen; bijvoorbeeld een muisje dat teveel nadenkt en een mier die het graag allemaal heel goed wil doen.

Mijn boek is heel fijn om samen te lezen. Kinderen (en grote mensen ook!) verwerken veel van wat ze binnen krijgen op een onbewuste laag. Wil je er toch graag meer woorden aan geven? Het boek kan ook een luchtige en laagdrempelige manier zijn met je kind in gesprek te gaan. Je kunt mijn boek hier bestellen. Veel leesplezier!