Hooggevoeligheid

There is so much to feel in this world, I hope you feel it all!

Voor mij is hooggevoeligheid heel gewoon. Het maakt je niet meer bijzonder dan een ander, en ook niet minder. Het is gewoon wat het is. Een eigenschap waar voor- en nadelen aan zitten.

Wat ik wel heb gemerkt, zowel bij mezelf als bij de kinderen en ouders in mijn praktijk; dat het heel fijn is om te begrijpen hoe jouw hooggevoeligheid werkt!

Hooggevoelige kinderen zijn gevoeliger dan gemiddeld voor de vele prikkels en indrukken van elke dag. Ze zien, horen, ruiken, proeven of voelen de kleinste details en veranderingen. Bovendien denken ze diep na over alles wat ze opmerken en beleven ze emoties intens.

Hierdoor krijgen ze dagelijks enorm veel prikkels, van buiten en van binnen, te verwerken. Geen hooggevoelig kind is hetzelfde! Het maakt bijvoorbeeld nogal uit of je introvert bent of extravert, een rustzoeker of een spanningzoeker.

Wil je er meer over lezen? Ik heb een handig documentje gemaakt met alle highlights rondom hooggevoeligheid bij kinderen, die kun je hieronder gratis downloaden.

Heb je daarna nog vragen en wil je graag een keer afspreken, vul dan het contactformulier in onderaan deze pagina.

 

Ook in mijn boek Het grote Avontuur van Lise (en van Adriaan) zul je veel herkennen als je hooggevoelig bent! Lise kan ook zo goed ruiken en horen en proeven en Adriaan vindt nieuwe dingen toch echt wel spannend.

Als ze samen op avontuur gaan komen ze veel dieren tegen; bijvoorbeeld een muisje dat teveel nadenkt en een mier die het graag allemaal heel goed wil doen.

Mijn boek is heel fijn om samen te lezen. Kinderen (en grote mensen ook!) verwerken veel van wat ze binnen krijgen op een onbewuste laag. Wil je er toch graag meer woorden aan geven? Het boek kan ook een luchtige en laagdrempelige manier zijn met je kind in gesprek te gaan.